URGENT

Només un 15% dels contractes laborals del Maresme al 2016 eren indefinits

Compartiu aquesta història

La contractació de caràcter indefinit continua sent un tema pendent pel que fa a la recuperació econòmica de la comarca.

Segons dades publicades a l’estudi “Contractes per Ocupacions al Maresme” de l’Observatori de Desenvolupament Local, l’any 2016 es van formalitzar més de 100Mil contractes laborals, dels quals només un 15% eren de caràcter indefinit. Aquesta dada, en el cas de l’Alt Maresme, es redueix a encara no un 12 i mig% (12,44%).

La xifra total de contractes, 103.820, és gairebé un 4% superior que la que es registrava el 2015, quan la xifra no arribava encara als 100Mil. A la nostra zona, s’hi van signar un 37,30% d‘aquests contractes.

A l’Alt Maresme, l’ocupació amb més contractacions el 2016 va ser el de cambrers assalariats, que a la vegada és la que més contractes indefinits va tenir al conjunt de la comarca en xifres absolutes, igualment com a la resta d’àrees. En el cas de la resta de la comarca, van predominar els contractes de peons d’indústries manufactureres.

L’estudi també se centra en analitzar la contractació per sexe, on s’observa un biaix per aquesta raó en diverses ocupacions tradicionalment ocupades per dones o homes.

Així, per exemple, el sector dels disseny de productes i peces de vestir  va suposar per les dones un 58,54% dels contractes indefinits, mentre que pels homes ho va ser el d’agents i representants comercials, amb un 63,53%.

Globalment, les dones van signar un 49,4% dels contractes, davant del 50,6% dels homes.

Entre d’altres aspectes, l’estudi de l’Observatori de Desenvolupament Local també presenta dades en funció de l’edat dels treballadors.

Destaca, entre d’altres, el cas dels joves d’entre 16 i 29 anys, una franja d’edat va comptar amb només un 12 i mig% de contractes indefinits dins del total de contractacions del 2016. En aquest àmbit, tot i que en termes generals les noies van signar més contractes que els nois, en el cas de les contractacions indefinides aquestes van ser majors pels nois (més d’un 13,18%) que les noies (amb pràcticament un 12%).

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics