URGENT

El ple de Blanes debatrà retirar la condició de fill adoptiu a un ministre de Franco

Compartiu aquesta història

El grup d’ERC de Blanes ha presentat una moció per al proper ple munciipal de l’Ajuntament de Blanes. La moció portarà a votació  l’anulació  de ple dret de la concessió del títol de Fill adoptiu a un ministre franquista.

Es tracta del qui fou ministre de Marina Pedro Nieto Antúnez que, segons expliquen els republicans, va ser nomenat fill adoptiu en agraïment per l’atenció que havia rebut Blanes a l’hora d’aconseguir  infraestructures com ara l’estació depuradora d’aigües o el port esportiu.

La moció, que es tractarà en el proper ple municipal, previst pels propers dies,  també demana que es retiri aquesta condició honorífica.

Ho explica el regidor d’ERC a l’Ajuntament de Blanes Àngel Canosa.

Segons exposen els republicans en el document de la moció, el dia 6 de juny de 1969 l’alcalde blanenc, Domingo Valls, va signar una proposta per nomenar Fill Adoptiu el ministre de Marina del dictador Francisco Franco.

ERC vol esmenar aquesta situació que consideren  il·lògica i insultant que es manté des de fa gairebé 50 anys.

A la vegada, Canosa ha explicat que han fet extensiva la proposta d’aquesta moció a altres grups del ple municipal per tal que presentar-la conjunta. Tot i que encara no tenen resposta de les altres formacions, esperen poder-la aprovar.

A banda d’aquesta retirada de la condició de Fill Adoptiu, els republicans també volen afirmar el caràcter antidemocràtic d’aquella decisió presa fa gairebé 50 anys i la voluntat d’acabar amb qualsevol gest que signifiqui el menor reconeixement a persones o accions d’aquell període nefast i negre de la història recent.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics