URGENT

El Maresme és, amb gairebé un 30%, la comarca preferida pel turisme a la demarcació de Barcelona

Compartiu aquesta història

La comarca del Maresme acull pràcticament un 30% del turisme que es dirigeix a la demarcació de Barcelona, exceptuant el Barcelonès.

Aquesta és una de les conclusions que s’extreuen de la “Infografia sobre el Turisme a l’Entorn de Barcelona 2017” publicada per la Diputació de Barcelona.

Segons les dades de la publicació, que corresponen el 2016, dels 4,7 milions de turistes que van visitar les comarques barcelonines aquell any, un 29,7% van fer-ho al Maresme.

La segueixen, amb un 27,4%, la comarca del Baix Llobregat, seguida del Vallès Occidental, amb un 12 i mig% del turisme i el Garraf, que en el seu cas va acollir-ne el 10 i mig%.

El Maresme és, amb diferència, la comarca amb un percentatge més alt pel que fa a la recaptació de la taxa turística. En aquest sentit, la nostra comarca suposa un 40% de la distribució comarcal d’aquesta taxa a la demarcació de Barcelona, recordant que d’aquesta publicació en queda exclòs el Barcelonès.

En total, el 2016 van recaptar-se més de 6 milions 300 mil euros en concepte d’aquesta taxa.

La majoria de turistes que van visitar la demarcació són procedents de l’Estat espanyol (pràcticament un 44%), un percentatge lleugerament superior del que fa referència als turistes europeus (un 43,4%). La resta, el 12,7%, són visitants de la resta del planeta.

La infografia també fa públic, per exemple, el tipus d’allotjament escollit pels turistes. De les més de 13 milions i mig de pernoctacions registrades a la demarcació de Barcelona el 2016, la gran majoria de visitants trien pernoctar en hotels. De fet ho prefereixen més del 76% dels turistes, davant del 14% que trien els càmping i l’encara no 2% que prefereixen el turisme rural.

Tot i així, si es posa el focus en el Maresme, el del càmping és un sector que va augmentar les visites la temporada d’aquest passat estiu, ja que va pujar un 3% respecte la temporada anterior. El turisme rural, per la seva banda, també es va consolidar, i va acabar amb una ocupació, el passat agost, de gairebé el 93%.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics