URGENT

El ple de Palafolls dóna suport al model educatiu de Catalunya

Compartiu aquesta història
Imatge del ple de divendres. RP
Imatge del ple de divendres. RP

Totes les forces polítiques de l’Ajuntament, excepte Òscar Bermán, que es va abstenir, van donar suport a la moció de la Plataforma Somescola.cat en defensa del model educatiu de Catalunya.

La moció, presentada a PLF pel grup municipal d’ERC, vol defensar el model d’ensenyament en català que s’ofereix a Catalunya i defensar de la tasca educativa dels professionals catalans davant les crítiques rebudes, sobretot durant el procés sobiranista.

En aquest sentit, la moció critica les sentències del Tribunal Suprem i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que qüestionen el català com a llengua vehicular. Aquest fet, segons exposa la moció, atempta contra el model d’escola catalana, que ha funcionat amb èxit els darrers 30 anys.

La moció, doncs, proposava al ple que es manifestés el rebuig per aquestes sentències, que posen perill el sistema d’immersió lingüística, i que es donés suport al model d’escola catalana i els seus continguts.

Francesc Alemany és el portaveu d’ERC i defensava la moció  al ple. Assegura que s’ha insultat i difamat als professionals de l’ensenyament a Catalunya.

El PSC va votar a favor de la moció. Ho defensava la regidora d’ensenyament, Rosa Maria Garcia.

En aquest sentit l’alcalde de PLF, Valentí Agustí va remarcar l’aposta per l’ensenyament de qualitat que s’ha fet al nostre municipi i recordava les diferències d’ara a l’escola franquista.

ICV-EUiA també hi va votar a favor. El portaveu dels ecosocialistes, Juan Andres Osorio recordava que la seva formació ja ha defensat el model català al Congrés, tot i que també demana que es deixi de segregar per sexe a les escoles concertades catalanes.

L’únic vot discordant va ser el de l’exregidor del PP, ara no adscrit, Óscar Bermán, va defensar l’escola catalana, però va retreure als republicans el rerafons sobiranista de la moció. Va parlar de la necessitat de desvincular l’ensenyament del procés.

L’exregidor de Ciutadans i ara no adscrit, Martí Victòria, també va donar suport a la moció, que es va aprovar amb l’única abstenció de Bermán.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics