Arrenca a Malgrat la Marató d’Estalvi Energètic

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Per segona vegada consecutiva, el municipi de Malgrat de Mar s’implica amb l’estalvi energètic a través d’una iniciativa que també duen a terme altres municipis catalans.

Es tracta de la Marató d’Estalvi Energètic, una campanya que enguany arriba a la seva 3a edició i que es realitzarà durant tot el mes de febrer.

L’objectiu d’aquesta Marató és que sigui una campanya de sensibilització entorn a les bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, però també es marca una altra fita, com és la de destinar l’estalvi energètic aconseguit a lluitar contra la pobresa energètica.

Enguany, l’Ajuntament de Malgrat ha escollit com a punts d’estalvi energètic un total de 5 equipaments municipals. són 2 més que l’any passat, quan hi havia la Biblioteca la Cooperativa, l’escola Marià Cubí i el Pavelló Germans Margall. Així, per la campanya que comença demà s’hi afegeixen també el pavelló municipal i un altre centre educatiu, l’escola Mare de Déu de Montserrat.

Durant la Marató, en aquests equipaments es registraran els consums d’aigua, electricitat i gas. Per participar a la campanya, el consistori ha d’aportar dades sobre el consum d’aquests espais dels mesos de febrer dels últims 3 anys, i un dels reptes que es marquen és superar l’estalvi aconseguit en els tres equipaments municipals que van participar l’any passat a la iniciativa.

Segons dades de l’any passat, la biblioteca, el Pavelló Germans Margall i l’escola Marià Cubí van aconseguir més d’un 31% d’estalvi d’energia elèctrica i gairebé un 23% en el cas del consum de gas. En xifres, l’estalvi va traduir-se en 4 Mil 747 euros, que van ser destinats a fer auditories a llars amb pobresa energètica.

Ahir dimarts es van dur a terme auditories als 5 equipaments que participen enguany al projecte, per tal de conèixer com es pot actuar i de quina manera per tal de reduir el consum energètic que tenen les instal·lacions.

La Marató d’Estalvi Energètic és una iniciativa que impulsa l’empresa L’Origen, i hi participen un total d’11 ajuntaments de tot Catalunya, entre ells el de Barcelona. De fet, Malgrat de Mar és el municipi més petit que participa en aquesta iniciativa.

 

Foto: 2a Marató d’Estalvi Energètic / Ajuntament de Malgrat de Mar

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics