URGENT

Arrenca a Malgrat la Marató d’Estalvi Energètic

Compartiu aquesta història

Per segona vegada consecutiva, el municipi de Malgrat de Mar s’implica amb l’estalvi energètic a través d’una iniciativa que també duen a terme altres municipis catalans.

Es tracta de la Marató d’Estalvi Energètic, una campanya que enguany arriba a la seva 3a edició i que es realitzarà durant tot el mes de febrer.

L’objectiu d’aquesta Marató és que sigui una campanya de sensibilització entorn a les bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, però també es marca una altra fita, com és la de destinar l’estalvi energètic aconseguit a lluitar contra la pobresa energètica.

Enguany, l’Ajuntament de Malgrat ha escollit com a punts d’estalvi energètic un total de 5 equipaments municipals. són 2 més que l’any passat, quan hi havia la Biblioteca la Cooperativa, l’escola Marià Cubí i el Pavelló Germans Margall. Així, per la campanya que comença demà s’hi afegeixen també el pavelló municipal i un altre centre educatiu, l’escola Mare de Déu de Montserrat.

Durant la Marató, en aquests equipaments es registraran els consums d’aigua, electricitat i gas. Per participar a la campanya, el consistori ha d’aportar dades sobre el consum d’aquests espais dels mesos de febrer dels últims 3 anys, i un dels reptes que es marquen és superar l’estalvi aconseguit en els tres equipaments municipals que van participar l’any passat a la iniciativa.

Segons dades de l’any passat, la biblioteca, el Pavelló Germans Margall i l’escola Marià Cubí van aconseguir més d’un 31% d’estalvi d’energia elèctrica i gairebé un 23% en el cas del consum de gas. En xifres, l’estalvi va traduir-se en 4 Mil 747 euros, que van ser destinats a fer auditories a llars amb pobresa energètica.

Ahir dimarts es van dur a terme auditories als 5 equipaments que participen enguany al projecte, per tal de conèixer com es pot actuar i de quina manera per tal de reduir el consum energètic que tenen les instal·lacions.

La Marató d’Estalvi Energètic és una iniciativa que impulsa l’empresa L’Origen, i hi participen un total d’11 ajuntaments de tot Catalunya, entre ells el de Barcelona. De fet, Malgrat de Mar és el municipi més petit que participa en aquesta iniciativa.

 

Foto: 2a Marató d’Estalvi Energètic / Ajuntament de Malgrat de Mar

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics