Continua amb èxit el curs d’atenció sociosanitària per a persones dependents

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des de finals del mes de desembre que està en marxa el curs d’Atenció Sociosanitària per a persones dependents en institucions socials, una iniciativa que es duu a terme, entre d’altres llocs, al nostre municipi.

La proposta, impulsada des del SOC, s’adreça a persones en situació d’atur per tal de poder rebre formació i certificació professional en diferents àmbits. En el cas del curs a Palafolls, la formació s’encara a l’àmbit sociosanitari.

En declaracions a aquesta emissora, Sílvia González, de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafolls, ha explicat quins són els objectius d’aquest curs.

El curs consta de 490 hores, corresponents a un certificat de professionalitat, i per una banda està encarat a la formació en l’àmbit específic, en aquest cas el sociosanitari, i també es duu a terme formació complementària en el vessant dels riscos laborals o la inserció, entre d’altres.

Per últim, el curs es planteja també com un espai des d’on els participants del curs puguin continuar el progrés en el camp laboral, i és per això que planteja també una part de pràctiques en centres sociosanitaris com a part conclusiva del curs.

González valora molt positivament la rebuda que ha tingut sempre el curs, que ja porta diversos anys duent-se a terme al nostre municipi.

González destaca que el curs és un èxit no només per millorar les competències personals i de base dels participants al curs, que en molts casos són persones amb molt temps a l’atur, sinó que la iniciativa també serveix perquè puguin fer efectiva la formació rebuda amb les pràctiques a les empreses i la possibilitat d’acabar treballant-hi.

González també destaca la importància de fer grups petits a l’hora de configurar les sessions, per d’aquesta manera poder treballar de manera més concreta amb cada alumne i perquè l’aprenentatge sigui més complet.

El curs d’atenció sociosanitària per persones dependents compta amb la participació de 15 persones, que des del desembre i fins el mes de juny duen a terme les sessions.

A partir d’aquí, les persones formades podran treballar en centres residencials per a la tercera edat, centres per a persones amb discapacitat psíquica, física o sensorial, centres de dia i de nit o també, entre d’altre, centres d’oci i temps lliure per a persones dependents.

 

Foto: Ajuntament de Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics