URGENT

Continua amb èxit el curs d’atenció sociosanitària per a persones dependents

Compartiu aquesta història

Des de finals del mes de desembre que està en marxa el curs d’Atenció Sociosanitària per a persones dependents en institucions socials, una iniciativa que es duu a terme, entre d’altres llocs, al nostre municipi.

La proposta, impulsada des del SOC, s’adreça a persones en situació d’atur per tal de poder rebre formació i certificació professional en diferents àmbits. En el cas del curs a Palafolls, la formació s’encara a l’àmbit sociosanitari.

En declaracions a aquesta emissora, Sílvia González, de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafolls, ha explicat quins són els objectius d’aquest curs.

El curs consta de 490 hores, corresponents a un certificat de professionalitat, i per una banda està encarat a la formació en l’àmbit específic, en aquest cas el sociosanitari, i també es duu a terme formació complementària en el vessant dels riscos laborals o la inserció, entre d’altres.

Per últim, el curs es planteja també com un espai des d’on els participants del curs puguin continuar el progrés en el camp laboral, i és per això que planteja també una part de pràctiques en centres sociosanitaris com a part conclusiva del curs.

González valora molt positivament la rebuda que ha tingut sempre el curs, que ja porta diversos anys duent-se a terme al nostre municipi.

González destaca que el curs és un èxit no només per millorar les competències personals i de base dels participants al curs, que en molts casos són persones amb molt temps a l’atur, sinó que la iniciativa també serveix perquè puguin fer efectiva la formació rebuda amb les pràctiques a les empreses i la possibilitat d’acabar treballant-hi.

González també destaca la importància de fer grups petits a l’hora de configurar les sessions, per d’aquesta manera poder treballar de manera més concreta amb cada alumne i perquè l’aprenentatge sigui més complet.

El curs d’atenció sociosanitària per persones dependents compta amb la participació de 15 persones, que des del desembre i fins el mes de juny duen a terme les sessions.

A partir d’aquí, les persones formades podran treballar en centres residencials per a la tercera edat, centres per a persones amb discapacitat psíquica, física o sensorial, centres de dia i de nit o també, entre d’altre, centres d’oci i temps lliure per a persones dependents.

 

Foto: Ajuntament de Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics