URGENT

Malgrat incrementa la despesa, però redueix el seu endeutament

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha fet públic els resultats de la liquidació del pressupost del 2017. Durant l’any passat el consistori malgratenc va augmentar la seva despesa en un 1.5% respecte un any abans, però també, en contrapartida, va augmentar els seus ingressos un 7.2%, superant els 20 milions  d’€.

Aquest balanç positiu ha permès reduir l’endeutament del consistori  fins el 11,8% dels ingressos corrents, mentre que l’any anterior, el deute superava el 18%. L’endeutament financer de l’Ajuntament de Malgrat de Mar és ara de poc menys de 2 milions i mig d’euros, quan 4 anys enrere era de més de 5 milions i mig.

El regidor de Serveis Econòmics de l’Ajuntament de Malgrat, Rami Roger, explica que els motius de la reducció es deuen al tipus de gestió i les inversions dutes a terme, així com també pel sanejament dels comptes.

Roger, per altra banda, destaca que no hi ha una previsió concreta de cara  la reducció del deute en aquest 2018, però insisteix amb què un dels punts clau és el sanejament dels comptes, que permet no haver de destinar diners d’inversions a eixugar part del deute.

Una altra de les dades que destaquen des del consistori malgratenc és que els proveïdors cobren, de mitjana, a 15 dies de presentar la factura electrònicament.

Això és la meitat del que demana la llei, que té un termini màxim d’un mes per fer el pagament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics