URGENT

Pineda s’afegeix al projecte Inservela, per joves en risc d’exclusió social

Compartiu aquesta història

Entre el proper mes de març i el mes de juny es posa en marxa el programa Inservela a Pineda de Mar, un projecte de formació i inserció laboral per a joves en risc d’exclusió social, que té per objectiu minimitzar els efectes de la manca d’estudis o de feina en els joves, i que ha creat la Federació Catalana de Vela.

Es tracta d’una iniciativa que s’impulsa des de les Regidories de Promoció Econòmica, Esports i Joventut de l’Ajuntament de Pineda de Mar, i que aposta per donar formació a joves amb risc d’exclusió social i afavorir i facilitar la inserció laboral a qualsevol base nàutica, club de vela federat o escola que estigui reconeguda de tot el territori català.

Segons ha informat el consistori pinedenc, la Federació Catalana de Vela compta amb una llarga trajectòria impulsant la pràctica de l’esport de la vela, així com té la voluntat que aquesta pràctica arribi a diversos col·lectius en risc d’exclusió social.

Ja fa uns cursos es va realitzar amb èxit una prova pilot del projecte Inservela, i d’on 7 dels 13 joves van ser contractats pel Centre municipal de vela de Barcelona (CMVB), on van realitzar el curs.

El projecte es desenvolupa en el marc d’una experiència individual i grupal, d’aprenentatge de la navegació, de manteniment de vaixells, i d’implementació d’eines pedagògiques per donar classes de navegació a nens i nenes.

Un cop finalitzat l’Inservela, els participants que superen amb èxit les diverses parts del curs obtenen el certificat de monitor col·laborador en l’esport de la vela, una certificació que els obra la possibilitat de treballar a qualsevol base nàutica, club de vela federat o escola reconeguda de Catalunya, així com la possibilitat d’aprofundir en els seus coneixements i avançar en la seva formació professional en l’àmbit esportiu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics