URGENT

L’Ajuntament demanarà una subvenció de 1.5 milions pel polígon industrial

Compartiu aquesta història

El consistori està acabat d’ultimar la sol·licitud d’una quantiosa subvenció per tal de millorar la competitivitat del polígon d’en Puigvert de Palafolls.

En concret el consistori concorrerà a dues línies d’ajudes de la Diputació de Barcelona per tal de demanar entorn al milió i mig d’euros per tal de desenvolupar fins a 4 projectes de millora directe d’aquest polígon industrial, que és el més important del nostre municipi.

Segons el regidor d’urbanisme de Palafolls, Josep Rueda, Palafolls serà l’únic municipi que concorrerà a aquestes ajudes, cosa que li dóna possibilitat d’aconseguir  almenys una part d’aquest finançament demanat.

Per tal de tenir més opcions per aconseguir aquests diners, es va encarregar a un despatx d’arquitectes la redacció d’un projecte de millora del polígon ajustant-se a les necessitats d’aquestes línies de subvencions.

Justament l’equip de redacció d’aquest projecte va explicar en l’últim ple municipal quins són els 4 grans projectes que es preveuen incorporar en aquest pla de millora del polígon industrial. A grans trets es vol fer arribar la fibra òptica a totes les empreses del sector, millorar enllumenat i la seva eficiència de tot l’àmbit industrial i la canalització de part del rec viver que provoca inundacions en episodis de pluja. L’actuació més important, però, serà l’obertura del nou vial que connectarà el polígon amb la rotonda de Mas Reixach a la N-II .

La Diputació de Barcelona participarà dels projectes amb una aportació d’entre el 50 i el 75% del cost total. La resta, l’haurà de posar l’Ajuntament de Palafolls. Justament la part municipal serà aquest vial d’entrada i sortida de camions del polígon. Un projecte que el consistori ja té tancat i que pagarà la multinacional Indidex, ja que el vial servirà, sobretot, per l’entrada i sortida de camions del seu parc logístic. D’aquesta manera, si finalment la Diputació de Barcelona atorga l’ajuda per fer tot el projecte, es podria desenvolupar les accions previstes sense cost per les arques municipals.

El termini de presentació de propostes acaba aquest mes i s’espera que al juny es puguin conèixer els beneficiaris  i les quanties previstes per aquestes les subvencions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics