URGENT

Blanes, entre les 25 ciutats de l’Estat on es perd més temps per embussos de trànsit

Compartiu aquesta història

Així ho ha fet públic un estudi de la companyia nord-americana Inrix, especialitzada en analitzar el transport i l’automòbil.

Aquesta empresa elabora anualment un estudi sobre les congestions de trànsit més importants d’arreu del món, amb dades que fan referència a la quantitat d’hores perdudes a la carretera per culpa d’una congestió.

En el cas de l’Estat espanyol, sorprèn trobar-se dins del rànquing de les localitats amb més embussos a Blanes. Segons l’estudi, els blanencs perden una mitjana de 13 hores cada any per culpa dels embussos de trànsit, cosa que situa al municipi en la posició 25 del total de localitats amb més hores perdudes per les retencions.

De les dades d’aquest informe també es desprèn que aquestes hores perdudes suposen un 7% del temps total que els blanencs passen al volant en un any.

El rànquing, que encapçala la ciutat de Madrid, seguida de Cartagena i Barcelona, també inclou localitats del Maresme com Mataró, que se situa com a 12a localitat de l’Estat amb més temps perdut per embussos de trànsit –unes 16 hores anuals.

Segons la companyia responsable d’aquest estudi, s’han analitzat un total de 1.360 ciutats de 28 països d’arreu del planeta, utilitzant les dades obtingudes a través d’organismes com la DGT, però també des de torres de telefonia mòbil, càmeres de trànsit o sistemes GPS dels vehicles.

 

Foto: Carles Colomer / Diari de Girona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics