URGENT

30 anys treballant per la normalització lingüística

Compartiu aquesta història

Ja fa 3 dècades que l’Oficina del Català de Blanes treballa per la normalització de la llengua catalana, intentant que el seu aprenentatge arribi a tota la població, a través de la docència, l’assessorament lingüístic tant a particulars com empreses i també activitats de dinamització de la llengua.

Un 30è aniversari no arriba sol, ja que coincideix amb una altra efemèride directament vinculada amb la llengua catalana. Justament enguany se celebren també els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra, una de les figures més rellevants pel català que coneixem.

Per celebrar aquestes dues efemèrides, demà dijous s’ha organitzat a la Biblioteca Comarcal de Blanes un acte en format de conversa sota el títol “El camí cap a una llengua per a tothom: 150 anys del naixement de Pompeu Fabra – 30 anys de l’Oficina de Català de Blanes”.

La xerrada comptarà amb Ester Franquesa, presidenta del Consorci per la Normalització Lingüística, i Jordi Ginebra, comissari de l’Any Pompeu Fabra, amb la moderació de l’alcalde Blanes, Mario Ros.

A banda de la conversa, el que també s’ha preparat a la mateixa Biblioteca Comarcal és una exposició sobre els 30 anys de l’Oficina del Català a Blanes.

La seva directora, Elisa Sola, que està al capdavant d’aquesta oficina des del principi, ha destacat en declaracions a aquesta emissora la quantitat de persones que han passat per l’organisme i que hi han deixat petjada.

Tot fent una mirada retrospectiva, Sola també ha destacat el canvi de les tecnologies en la tasca de l’Oficina, recordant que en els seus inicis no hi havia una eina tant imprescindible en l’actualitat com és internet.

En aquest sentit, la directora explica s’han hagut d’adaptar a aquests canvis.

Els actes de commemoració dels 30 anys de l’Oficina del Català de Blanes i dels 150 del naixement de Pompeu Fabra començaran a partir de les 7 del vespre a la sala Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal, primer amb la conversa i després amb una visita guiada a l’exposició.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics