Blanes torna a dedicar l’abril al peix blau

Compartiu aquesta història

Per segon any consecutiu, la ciutat aposta per  s’ha la cuina marinera i ho fa amb diferents activitats. Enguany comencen amb les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau durant aquest abril. Al maig serà el Mes de la Gamba, i ja a  l’octubre arribarà el Mes del Suquet de Peix.

L’any passat es va iniciar aquesta experiència. Llavors, en els tres mesos, es van fer un total de 1.300 menús: 600 menús al Mes del Peix Blau, 300 menús al Mes de la Gamba i 400 menús al Mes del Suquet de Peix.

Durant el mes que acaben d’encetar 16 Restaurants de Blanes participen al Mes del Peix Blau incloent diferents tipus de menús, on també s’hi inclouen productes gastronòmics del mateix municipi com vi, cava, mel o verdures.

Les propostes no es limiten només als menús de dinar, sinó que també permeten gaudir de vermuts a base de sardines, seitons o sonsos, per exemple.

L’oferta gastronòmica va des de dels 5,50 euros fins als 36,50, i es pot trobar i consultar en un llistat que s’ha repartit a les Oficines de Turisme del municipi i també a d’altres establiments, on també s’hi inclouen els restaurants que hi participen.

Les Jornades Gastronòmiques del Mes del Peix Blau d’aquest mes d’abril també compten amb altres al·licients, com per exemple els premis de lots de productes de diferents empreses de Blanes, o el taller de cuina especial dedicada al peix blau que farà l’Aula Gastronòmica Grenyal la tarda dels dissabtes 14 i 21 d’abril.

Aquesta darrera activitat comptarà amb una primera part d’explicació i elaboració d’un plat amb peix blau, seguit amb la degustació del plat amb el maridatge del vi de Blanes.

El peix blau ha passat amb el temps a ser un producte de qualitat i amb bona acollida entre la població, tant a nivell gastronòmic com també per la salut, ja ques tracta d’un tipus d’aliment amb propietats que ajuden a evitar malalties cardiovasculars, així com també és una bona font de proteïnes de qualitat i és ric en vitamines.

A més, la presència d’aquest aliment a Blanes ha estat històricament molt notable, i de fet se’n conserven unes primeres referències ja al segle XV. També ha estat especialment consumit en períodes de Quaresma i Setmana Santa, quan la prohibició eclesiàstica de menjar carn en feia augmentar el consum.

El Mes del Peix Blau és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Blanes amb la col·laboració de diverses entitats, empreses i organismes, com el Patronat de Turisme Girona Costa Brava i Enogastronomia, la Confraria de Pescadors de Blanes o l’Arxiu Municipal, entre d’altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.