URGENT

El Respir atén gairebé un centenar de persones en els seus 10 anys i mig de vida

Compartiu aquesta història

Des la seva posada en marxa l’any 2007, el servei del Respir, dedicat a l’atenció diürna de persones grans amb dependència, ha atès un total de 92 persones.

Durant tot l’any passat, el Respir va acollir un total de 21 persones, la majoria dones. Aquests usuaris, d’entre 74 i 97 anys, són persones grans amb algun tipus de dependència física i/o demència, que en alguns casos viuen soles o bé dins del seu propi nucli familiar.

En aquest sentit, el que planteja el servei és esdevenir una extensió de la mateixa llar dels usuaris. Són declaracions de Liliana Ayné, educadora social i responsable del servei Respir, que també explica que el servei dóna cobertura també a usuaris de Malgrat i Blanes.

Així, el servei dóna suport als seus usuaris a través d’activitats encarades al manteniment de les capacitats funcionals i cognitives, entre les quals destaca el servei de fisioteràpia que es fa 2 cops per setmana.

Ayné, que porta un any al capdavant del servei, explica que darrerament s’han incorporat també noves activitats que es duen a terme fora del centre, com per exemple les sortides fora del municipi o el cafè que fan al casal un cop a la setmana.

Unes activitats, que com destaca Ayné, permeten als usuaris no haver d’estar totes les hores del servei dins del centre i poder mantenir el contacte amb altres persones.

Entre d’altres, el Respir també ofereix un servei de menjador, que dóna cobertura 11 dels usuaris actuals, la meitat dels que acull el servei.

El Respir és un servei que ofereix l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics