URGENT

El 4% dels qui van a la platja de Blanes en cotxe no hi tornarà per haver de pagar l’estacionament

Compartiu aquesta història

Des de fa uns anys és molt difícil trobar una plaça d’estacionament gratuïta prop de les principals platges de Blanes.

Això fa que molts banyistes s’ho pensin dues vegades abans de triar anar a la ciutat a banyar-se i busquin platges on l’estacionament sigui més fàcil i gratuït.

Segons les dades recollides per l’investigador del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB) Enric Sagristà, la gent, en general, està disgustada pel fet d’haver de pagar per anar a la platja.

De milió i mig d’usuaris de la platja de Blanes, entre un 15% i un 20% utilitzen el cotxe per anar-hi. I, d’aquest grup, entorn a un 20% asseguren que no hi tornaran pel fet d’haver de pagar, segons apunta Sagristà.

Actualment l’estacionament d’un dia a la zona de S’Abanell costa entorn als 5 euros i mig, mentre que a la zona de la Punta de la Tordera pot arribar gairebé als 8€ diaris.

Tot i que Sagristà apunta que la tarifa mitjana de Blanes, de 6 euros al dia, sigui de les més baixes de la Costa Brava, sí que explica que els usuaris de les platges estan molestos per haver de pagar per anar a la platja.

La necessitat d’ingressos extres va fer que el consistori posés zones blaves a gran part de la ciutat i gestionades per Saba. Algunes d’elles, les més properes a les zones de bany, només són actives a l’estiu.

Malgrat que admet que cal analitzar-ho bé per evitar la massificació de vehicles a la zona si es fes una zona gratuïta, l’investigador creu que cal millorar les tarifes. En aquest sentit, creu que d’aquesta manera s’aconseguiria que els diners que els visitants estalviarien en l’aparcament fossin ingressos per altres serveis.

En principi, l’Ajuntament permetrà que les més de  1.100 places que té en concessió a Saba als antics pavellons i al barri de la Plantera (a prop de s’Abanell) siguin gratuïtes també a partir del 15 de juny, com ja ho són a l’hivern.

En el ple del desembre passat, la majoria dels grups de l’oposició al consistori blanenc van tombar la proposta d’apujar el preu del pàrquing subterrani del passeig, que també gestiona Saba.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics