URGENT

“El carrer de Dalt” serà presentat aquest proper dilluns, diada de Sant Jordi

Compartiu aquesta història

Aquest proper dilluns l’Ajuntament presentarà l’edició d’enguany del llibre de Sant Jordi d’enguany. Aquest cop, el protagonisme és pel carrer de Dalt de Palafolls, un dels carrers més pintorescos del municipi i amb més història.

El llibre és obra d’Alba Ribot i Mercè Robert, sorgeix del treball de recerca que van dur a terme aquestes dues palafollenques, i va ser posteriorment premiat als concurs de treballs de recerca impulsat pel consistori.

L’obra repassa la història d’aquest carrer, que tal i com destaquen les seves autores es tracta del carrer “més modern dels quatre més antics de Palafolls”, i està pensat com un estudi sociològic que abasta diferents camps.

Ho explica Alba Ribot, coautora del llibre.

La idea, tal i com expliquen les autores, sorgeix del vincle personal i familiar que tenen amb el carrer de Dalt, d’on provenen les seves famílies.

A partir d’aquí, les autores van decidir aprofundir en els seus orígens investigant tot el que envolta aquest singular carrer del nostre municipi i, a la vegada, donar-lo a conèixer i fer un homenatge a la gent que hi viu i hi ha viscut.

Segons expliquen, el treball els va suposar moltes hores de feina de recerca i de converses amb gent vinculada amb el carrer, començant per les seves famílies.

Finalment, però, les autores valoren el resultat final de la investigació de manera molt positiva.

El llibre, que s’ha editat dins la col·lecció local “Font del Ferro” serà presentat aquest proper dilluns, diada de Sant Jordi, en un acte obert al Fòrum Palatiolo, que començarà a les 12:30h.

La presentació comptarà amb la presència de l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, i anirà a càrrec d’Alba Ribot i Mercè Robert, autores del llibre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics