URGENT

Les obres al Castell podrien començar a l’octubre

Compartiu aquesta història

El Castell de Palafolls finalment podria començar a ser rehabilitat parcialment després d’aquest proper estiu.

Així ho ha anunciat el consistori palafollenc, que fa poc dies aprovava de manera inicial el projecte de les obres, un tràmit que quedava pendent per poder tirar endavant amb el projecte.

Ara, les obres surten a exposició pública per un període de 30 dies, i posteriorment l’Ajuntament podrà ja posar a licitació els treballs.

La inversió de les obres es fa arran del projecte de perllongació de la C-32, ja que la concessionària de l’autopista destina una quantitat de diners als municipis per on passa aquesta via perquè siguin invertits en accions culturals.

Es tracta d’un acord que estableix que, a l’hora de construir una autopista, la concessionària ha de destinar un 1% del pressupost  previst al municipi per on passa la carretera, amb la condició que els diners s’utilitzin en accions culturals.

Les obres de reforma del Castell consisteixen en la millora de la seva entrada, el reforçament dels murs, la creació d’un control d’accés de vehicles, una taquilla, uns lavabos i també un espai d’informació turística.

Ho explica Josep Rueda, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palafolls.

El regidor preveu que entre els mesos de setembre i octubre, tenint en compte els terminis, es pugui disposar d’una empresa per poder iniciar les obres.

Tal i com explica el regidor, aquestes darreres actuacions són una aportació més per la millora del castell, i el consistori espera que amb el temps es puguin anar fent més treballs de reforma, ja que es tracta d’un espai on caldria dur-hi a terme una gran intervenció, cosa que ara no és possible.

El pressupost d’execució del contracte d’aquestes obres de rehabilitació del castell és de poc més de 308.000 euros, i ara el projecte es posa a exposició pública al consistori perquè la ciutadania hi pugui presentar les al·legacions que es creguin oportunes.

Algunes de les millores contemplades al projecte:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics