URGENT

Ernest Maragall creu que es podrà avançar cap a la República amb el nou govern

Compartiu aquesta història

L’actual diputat per ERC al Parlament ho va dir ahir en el marc d’un acte organitzat pel CDR Malgrat on es va debatre al voltant dels conceptes de Repressió i República, i per donar suport als dos malgratencs encausats per la jornada de protestes al Parc de la Ciutadella del passat 30 de gener.

A l’acte hi van assistir, a banda d’Ernest Maragall, l’exdiputada de la CUP Mireia Boya, el portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano i l’exdiputat d’EUiA David Companyon.

Maragall considera que “cal guanyar-se el dret però també la convicció” per construir la república, i que també ha de servir per lluitar per la llibertat dels independentistes empresonats i exiliats.

El diputat també creu que amb la formació de nou govern es podrà tirar endavant aquest projecte, tot i que admet que l’escenari és incert.

Són declaracions de Maragall a Ona Malgrat.

L’exdiputada cupaire Mireia Boya també creu que amb la formació de nou govern s’obre un nou escenari, i a la vegada denuncia la repressió de l’Estat espanyol cap a polítics i també ciutadania.

L’acte d’aquest diumenge, celebrat als Jardins de Can Sala de Malgrat, va reunir a diverses persones i estava organitzat en solidaritat amb els dos malgratencs que van ser detinguts el passat abril en relació a la concentració del dia 30 de gener al parc de la Ciutadella de Barcelona, on participaven a la concentració convocada aquell dia pel ple d’investidura de Carles Puigdemont, que finalment no es va celebrar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics