URGENT

Malgrat tornarà a demanar les urgències nocturnes pel seu CAP

Compartiu aquesta història

Aquest proper 23 de juny el CAP de Salut de Malgrat tornarà a obrir les nits d’estiu fins a setembre per donar cobertura a l’augment poblacional que experimenten les poblacions veïnes en època turística.

Des de fa uns anys, aquest centre sanitari només té urgències nocturnes a l’estiu i no tot l’any ja que un pla de reajustament a la sanitat va acabar tancant els centres a les nits. És el cas de Malgrat, que des de llavors només obre els 3 mesos d’estiu a les nits i la resta de l’any tanca a les 8 del vespre.

El consistori  malgratenc vol aprofitar la nova conjuntura i el nou govern de la Generalitat per aconseguir tornar a tenir el cap obert les 24h durant tot l’any. Per això ja ha demanat una nova entrevista amb la nova consellera de salut , Alba Vergès, per tal d’aconseguir ampliar l’obertura del CAP de Malgrat, que, a més, és el de referència també pels palafollencs.

Jofre Serret és regidor de salut de Malgrat.

No és una reivindicació nova, ja que cada cert temps el consistori de Malgrat reclama tornar a obrir el seu centre de salut durant les 24h tot l’any.

El CAP de Salut de Malgrat està, a més, a l’espera d’iniciar les obres de millora i ampliació de les seves instal·lacions. Uns treballs que fa anys que es preveuen i que consistiran en construir una primera planta al centre de salut. Serret denuncia que el 155 ha endarrerit un projecte que és molt necessari  per poder donar més serveis més enllà de l’atenció primària. Diu el regidor que el nou centre permetrà oferir serveis de radiografia entre d’altres, que actualment es troben als hospitals de referència com Calella o Blanes.

La Generalitat ja té encarregada la redacció del projecte de la reforma i ampliació del nou CAP de Malgrat  de Mar, pel que encara les obres trigaran a dur-se a terme.

El proper 23 de juny el centre tornarà a oferir atenció d’urgències les 24 hores fins a mitjans de setembre. Els palafollencs podran doncs anar directament a aquest centre de matinada per a dolències menors i evitar anar a les urgències dels hospitals comarcals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics