URGENT

L’Ajuntament admet errors en el canvi de les escombraries i demana paciència

Compartiu aquesta història

Després de les queixes dels veïns sobre la modificació del sistema de recollida selectiva i també de la presència de grans quantitats d’escombraries tant dins com fora dels contenidors, l’Ajuntament de Palafolls ha sortit al pas de les crítiques.

El regidor de Serveis del consistori, Martí Victòria, ha explicat a RP que el canvi a la nova manera de gestionar els residus es va fer en un dia que, probablement, no va ser el més adequat.

Divendres passat es va canviar d’empresa de recollida i durant el cap de setmana s’ha anat reduint el nombre de contenidors aïllats al municipi.

El regidor explica que des del consistori preveien una transició més fàcil,  i no comptaven amb els problemes que s’han acabat produint amb l’acumulació de deixalles i d’imprevistos en el servei.

Davant d’aquesta situació, Victòria ha explicat que l’Ajuntament estarà a sobre de la problemàtica, i ha anunciat que es controlaran els punts per observar si funcionen correctament i si donen prou abast a la zona.

En cas que s’observi alguna mancança, es reconfiguraran els punts de recollida col·locant nous contenidors en cas que sigui necessari.

El regidor, en aquest sentit, ha demanat paciència als veïns, almenys durant els primers 10 dies del nou servei.

El regidor no adscrit al consistori, Óscar Bermán, ha denunciat a través d’un escrit el que considera una falta de previsió en la gestió de recollida de les escombraries, i creu que no es pot tolerar que el traspàs d’una empresa a una altra de recollida d’escombraries s’estigui gestionant “pèssimament”, fins al punt de crear malestar entre els veïns de Palafolls.

En aquesta primera fase del canvi del servei de recollida d’escombraries, que s’allargarà els propers 6 mesos, Palafolls passa a tenir una 70a de punts de recollida d’escombraries, però l’Ajuntament ha previst que a principis de l’any que ve s’arribi a reduir fins a les 55 illes.

Unes illes, però, que seran completes, amb almenys 5 contenidors de les diferents fraccions de residus, com són el rebuig, el vidre, el paper, els envasos i l’orgànica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics