URGENT

Els hospitals de Blanes i Calella s’afegeixen a la campanya “No puc esperar!”

Compartiu aquesta història

Es tracta d’un projecte adreçat a persones amb alguna malaltia de caràcter intestinal i que necessites utilitzar un lavabo sovint de manera imprevista.

Aquestes situacions, que molts cops es donen fora de casa, obliguen a aquestes persones a utilitzar lavabos d’establiments, davant de la impossibilitat d’esperar-se a arribar a casa seva per fer les seves necessitats.

La campanya està impulsada per l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya, les dues principals malalties que afecten a aquest col·lectiu de persones.

A la iniciativa s’hi han afegit ara els Hospitals Sant Jaume de Calella i Comarcal de la Selva, a Blanes, on els metges especialistes de les de les unitats de Malalties Inflamatòries Intestinals i del Servei de l’Aparell Digestiu ja han començat a lliurar les targetes, que són gratuïtes i anònimes.

Ho explica el doctor Albert Hernández, Cap de Servei de Medicina Interna de l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella.

Els usuaris de la targeta la mostren als establiments per així poder utilitzar el seu lavabo.

El doctor valora molt positivament el desenvolupament de la campanya, on arreu del territori hi ha més de 300 establiments adherits , i en aquest sentit espera que amb el temps en siguin cada cop més.

Un dels problemes que angoixa a aquests pacients és la necessitat contínua i sovint imprevisible, d’haver d’anar al lavabo. Això els limita a l’hora de decidir-se a sortir de casa, per por de no trobar un lavabo accessible en el moment que el necessitin. Una situació que pot comportar una disminució de la seva qualitat de vida.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics