Blanes reobre l’accés a la Roca de Sa Palomera després de millorar-ne la seguretat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest passat divendres, Sa Palomera ha tornat a quedar oberta al públic, després d’un mes en què l’espai ha estat tancat per dur-hi a terme treballs de millora de la seguretat.

Va ser a primera hora de la tarda d’aquest divendres, quan els operaris de l’empresa encarregada de les obres de millora van obrir les tanques que impedien l’accés a la roca, donant pas a les persones que s’havien congregat a l’indret per poder visitar-lo.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, el tancament de Sa Palomera s’ha allargat durant un mes sencer, tancant l’accés al públic el dia 1 d’agost i iniciant les obres el dia 16.

Les obres, que s’han acabat abans del que estava inicialment previst, han consistit en la modificació de la barana ja existent per dotar-la de més seguretat i evitar que es pugui traspassar.

Tot plegat, després que a finals de juliol, un turista alemany que visitava Sa Palomera perdés la vida en caure accidentalment de la roca, un fet que va suposar el primer accident mortal que es produïa en aquest indret, dels més visitats del litoral de Blanes.

Segons informa el consistori blanenc, la barana que hi havia fins ara a Sa Palomera la va posar l’estiu de l’any 2005 el Servei de Costes del Ministeri, que va sanejar i estabilitzar el talús de la roca amb ancoratges després que es produís una esllavissada, i va canviar la que hi havia fins llavors.

La barana no tenia un desenvolupament tancat en la part més alta del promontori, al voltant del pal, ja que la mateixa orografia de la roca feia de límit a la zona accessible als vianants com fins ara.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics