La lluita feminista serà present, un cop més, a la Festa Major de Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els actes de la Festa Major palafollenca, que començaran aquest proper divendres amb el pregó, seran un cop més espai de trobada per la reivindicació antimasclista.

Una de les propostes que es duran a terme, entre d’altres, serà l’emissió de missatges durant les barraques de l’Ater Festa, que reclamaran poder viure unes festes sense agressions masclistes.

Unes falques que s’emetran entre els concerts nocturns i que se sumen a d’altres accions que altres anys ja s’havien dut a terme, com la col·locació de pancartes reivindicatives en alguns espais del municipi, i que aquest també s’ha preparat, així com la difusió de cartells amb números de telèfon per utilitzar en cas de ser víctima o observar una agressió .

Les accions s’han impulsat des del col·lectiu Femifolles, una plataforma feminista palafollenca que ja fa un temps que treballa per donar visibilitat i lluitar contra les causes i les conseqüències del masclisme en la societat, així com per aconseguir la igualtat de gènere. Properament, segons han anunciat del col·lectiu, Femifolles es vol constituir com a associació de manera formal al nostre municipi.

De tot plegat en parla Ainhoa Pla, membre del col·lectiu.

Tal i com explica Pla, en una de les nits del concerts de l’Ater Festa també faran acte de presència a l’escenari per llegir personalment el manifest que s’emetrà i també per donar-se a conèixer públicament a Palafolls.

Tot i que ja fa temps que Femifolles treballen per conscienciar sobre la realitat social que genera el masclisme i evitar les agressions contra les dones, i ja han participat activament en la impulsió d’actes i accions en aquest àmbit, el col·lectiu vol constituir-se properament com a entitat reconeguda per continuar amb la lluita feminista, i a la vegada sumar més persones a la tasca de l’associació.

 

Foto: @femifolles

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics