URGENT

Palafolls es vesteix de Festa Major

Compartiu aquesta història

Avui divendres arrenca la Festa Major de Palafolls, una edició que tornarà a comptar amb esdeveniments ja clàssics d’aquestes dates i també enguany amb algunes novetats on prendran protagonisme alguns espais del nostre municipi.

Unes festes que arrenquen aquest vespre amb el pregó i seguidament obrint la primera de les diverses nits de barraques de l’Alter Festa a la mateixa plaça de Poppi.

Pels més desperts i que hagin resistit bé la primera nit festiva, els esperen les matinades a càrrec dels Diablesfolls i la Colla Gegantera.

Ja com a activitats de dissabte, des dels més petits fins als més grans podran gaudir, a partir de dos quarts d’11 del matí, de Jocs Gegants de Fusta fets a mà, al Fòrum Palatiolo.

Arribant gairebé al punt del migdia, a ¾ de 12, es farà la baixada d’autoritats, que anirà des de la Plaça Major fins a l’Església de Santa Maria, on a les 12 es donarà inici a l’Ofici Solemne.

Mitja hora més es produirà el rapte de la geganta, que quedarà segrestada pels Diablesfolls. Això donarà peu a la festivitat de les Verges Trobades, una venjança que es produirà a dos quarts de 6 de la tarda del dilluns, amb una pujada al castell de Palafolls.

Allà s’enfrontaran Gegants i Diables amb una guerra de colors, on es demana el màxim de compromís amb l’entorn i poder gaudir de l’esdeveniment, deixant l’indret el màxim de net un cop s’acabi.

Les activitats del matí de dissabte s’acabaran a la 1 del migdia, quan el Fòrum Palatiolo s’omplirà de Sardanes amb la Principal de la Bisbal i la Cobla Palafolls.

La tarda i el vespre de demà ve carregada d’actes, com seran la fira d’artesania a la plaça Joaquim Ruyra i el concert de la Principal de la Bisbal, que començarà a les 7 al Palauet.

Més tard arriba el primer dels ja clàssics Sopars a la Fresca a la plaça de les Valls d’Ax, a partir de dos quarts de 9 del vespre, i una hora més tard es donarà inici a la tabalada des de la Plaça Joaquim Ruyra, que donarà pas al Correfoc dels Diablesfolls.

Amb el ball de la Principal de la Bisbal, altre cop al Palauet, s’encetarà l’àmbit musical, que seguirà a la Plaça de Poppi amb els concerts de l’Alter Festa, que tindrà a la banda KOP, com a cap de cartell.

L’endemà diumenge serà un dia marcat per una de les novetats d’enguany de la Festa, com és la inauguració del nou Parc de les Rentadores. Abans, però, pels més petits també hi haurà barraquetes al Parc de les Esplanes, la gimcana de les 5 de la tarda a la plaça Joaquim Ruyra.

A les 6, els castells seran els protagonistes de la jornada, amb una cercavila que arribarà fins a la plaça del Fòrum Palatiolo, on començarà a dos quarts de 7 la diada Castellera amb els Maduixots i els Castellers de les Gavarres.

A dos quarts de 9 del vespre arribarà l’esperada inauguració del parc de les rentadores amb el concert de Guillem Roma, i la nit seguirà a dos quarts d’11 amb les barraques de l’Alter Festa.

El dilluns serà dia de xocolatada a la plaça Valls d’Ax, el rocòdrom i l’escalada al pal al parc de les Rentadores, les Verges Trobades, i una nova tongada de concerts al vespre i a la nit.

La festa clourà els seus actes durant la Diada del proper 11 de setembre, amb la tradicional hissada de senyera i el pilar casteller amb les Sardanes, a càrrec dels Castellers de l’Alt Maresme i la Cobla Palafolls.

Tota la programació detallada, així com recomanacions sobre com seguir actes com el Correfoc, ho podreu trobar al web municipal www.palafolls.cat.

Ràdio Palafolls farà un seguiment especial dels dies de la Festa Major, que podreu seguir pel 107.7 de la FM i per www.radiopalafolls.cat.30

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics