Els Maduixots basteixen a Calella els primers 2 de 7 i 7 de 7 de la seva història

Compartiu aquesta història

Els Castellers de l’Alt Maresme tornen a sumar al seu palmarès una nova jornada històrica. Va ser aquest cap de setmana a Calella, dins dels actes de la Festa Major de la Minerva, quan els Maduixots van tornar a superar el seus propis registres.

Ho van fer bastint per primera vegada un 2 de 7 i un 7 de 7, dos castells inèdits fins ara a la colla maresmenca i tècnicament difícils de dur a terme.

Marc Ruiz, president dels Maduixots, ha explicat que el 2 de 7 és un castell complex per la seva fragilitat, i es considera un castell de gamma de 8 pisos encara que sobre el paper no ho sigui.

Segons Ruiz, això implica un salt de qualitat, i prova d’això és que els castellers de l’Alt Maresme han estat la quarta colla que aconsegueixen descarregar el 2 de 7 en el primer intent de dur-lo a plaça.

Per altra banda, el 7 de 7 és una altra construcció de nivell, sobretot en aquest cas per la gran quantitat de persones que fan falta per dur-lo a terme, i que Ruiz xifra en més d’un centenar.

El president destaca el treball previ que s’ha estat fent als assajos per arribar a aconseguir aquesta fita, que un inici és veia més com un “somni” que no pas una realitat.

Ruiz ha explicat que el principal objectiu ara és consolidar aquests nous castells aconseguits, una fita que admet que no serà gens fàcil per la complexitat tècnica d’aquestes construccions.

A la vegada, però, assegura que cap colla es conforma i que sempre es volen superar nous reptes, sempre amb la seguretat d’haver-los pogut treballar a consciència als assajos.

Els Castellers de l’Alt Maresme tenen aquest proper cap de setmana una de les cites més importants del calendari, amb la participació al Concurs de Castells de Torredembarra, compartint diada amb colles d’arreu del país.

 

Foto: Jordi Casals

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.