URGENT

30 anys de l’himne de Palafolls

Compartiu aquesta història

Aquest 2018 es compleixen 3 dècades des que Palafolls va presentar el seu propi himne. Va ser presentada per la Festa Major de Palafolls de l’any 1988, durant el pregó.

El projecte, una composició amb música de José Manuel Pagan i lletra de la palafollenca Roser Corbera, va aglutinar a un bon nombre de palafollencs i palafollenques de totes les edats, que aleshores cantaven amb la Coral de la Parròquia, l’antiga Coral Canigó de Palafolls.

La coral cantava en dates assenyalades, com Cap d’Any, Nadal o altres festivitats, com la Festa Major. Va ser a la Festa de fa just 30 anys quan a la Lydia Navarro, que formava part de la coral, se li va proposar que posés la veu a l’himne, acabat d’estrenar.

Posteriorment, la proposta va desembocar en l’enregistrament de la cançó en un estudi, aquell mateix any 1988.

Una experiència de la qual Navarro té molt bon record, i que va portar a un bon nombre de personers a viatjar fins a Barcelona perquè d’aquella peça en pogués quedar el testimoni sonor.

A la gravació de l’himne hi van participar, en l’acompanyament musical, la Cobla Vila de Blanes, i a la veu principal de Lydia Navarro s’hi van afegir les veus de la Coral Canigó.

Navarro explica que el procés per preparar l’himne va ser més senzill del que sembla, i que va sortir tot molt ràpid, després de practicar breument un fragment de la cançó.

L’enregistrament es va fer sota la discogràfica barcelonina Audiovisuals de Sarrià, al costat d’altres gravacions palafollenques com la sardana Nits de Palafolls, la cançó del Castell en Ruïnes recitada per Lluís Moner o el Contrapàs de Sant Genís.

De l’himne se’n va fer una versió rock, que es va presentar en un altre pregó de la Festa Major i que també s’acabaria enregistrant.

A la Festa Major d’enguany de Palafolls, ara encara no fa un mes, es va retre homenatge l’“Ara puc dir-te Palafolls” amb una interpretació conjunta entre Lydia Navarro, la Coral Palatiolo i la Principal de la Bisbal, que oferia la tarda de dissabte el tradicional concert de Festa Major.

 

En la pàgina web de Palafolls podeu consultar la lletra de l’himne palafollenc, i també escoltar-ne la versió d’estudi enregistrada ara fa 30 anys:

Lletra “Ara puc dir-te Palafolls”

Música “Ara puc dir-te Palafolls”

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics