URGENT

La Generalitat atura les obres de consolidació d’un dels murs del Castell

Compartiu aquesta història

La setmana passada, el regidor de l’Àrea de Territori a l’Ajuntament de Palafolls, Josep Rueda, avançava en una entrevista amb aquesta emissora que s’havien aturat les obres de consolidació que s’estaven fent en un dels murs del castell.

En un principi, es consideraven d’urgència, però finalment no ha estat així. Segons va explicar al ple de divendres l’alcalde Valentí Agustí, quan es van detectar els problemes del mur en qüestió es comunicar a la Generalitat la intenció de fer les obres.

Segons l’alcalde, aquestes no havien de suposar cap perill per la resta de construcció, ja que es tracta d’un mur que no forma part de la principal muralla.

Poc després, les obres van rebre la visita de tècnics de la Generalitat, que van comunicar al consistori la necessitat d’aturar les obres.

Per una banda, després d’analitzar l’estat de la infraestructura el Departament de Cultura va considerar que els treballs no eren de caràcter urgent, i per l’altra van observar que s’estava utilitzant un ciment inadequat per la restauració del Castell.

Segons l’alcalde, després de l’aturada d’aquests treballs ara s’està a l’espera de poder iniciar el projecte de rehabilitació del Castell, que tal i com va explicar Rueda aquesta setmana passada, es preveu que pugui fer a finals del proper mes de novembre.

Malgrat tot, l’alcalde no va fer referència a cap troballa arqueològica que pogués haver aparegut de resultes de les obres, tal i com sí que va comentar el regidor de Territori.

El projecte de millora del Castell de Palafolls ha rebut dues vies de finançament. Per una banda, els diners que aporta la concessionària ACESA com a compensació per les obres de l’autopista C-32, i per l’altra una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Entre les dues ajudes, les obres reben un finançament de l’entorn dels 285 Mil euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics