URGENT

L’Ajuntament actualitza el protocol en cas de retard en la recollida d’alumnes de les escoles

Compartiu aquesta història

A la Junta de Govern Local de la setmana passada, el consistori palafollenc va posar al dia el protocol amb què cal actuar en cas de retard en la recollida dels infants al final de la jornada als centres escolars.

Aquest procediment, que prové del Departament d’Ensenyament, estableix que s’ha d’esperar un temps raonable en cas de retard del pare, mare o tutor legal i que l’alumne no pot quedar sol en cap cas.

Si es considera que s’ha superat el marge retard raonable, cal contactar amb el pare, mare o tutors legals de l’alumne. Si els intents per contactar-hi són infructuosos, llavors el protocol estableix que cal contactar amb la Policia Local perquè es faci càrrec de la custòdia de l’alumne.

Rosa García, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Palafolls, explica que en cas que es continuï sense localitzar la família o responsables de l’alumne, el cas es deriva als Mossos d’Esquadra.

Malgrat tot, la regidora avisa que les escoles molt poques vegades han hagut d’activar el protocol. García explica que el protocol va ser aprovat l’any 2009 i que ara s’havia d’actualitzar, principalment per poder explicitar alguns punts del procediment que no quedaven del tot clars i que podien provocar confusió entre les famílies en cas que s’hagués d’acabar activant el protocol.

En l’actualització del protocol aprovada a la Junta de Govern d’ara fa una setmana també es van posar al dia aspectes de l’escrit que amb els anys han canviat, com els noms dels centres, que ja no tenen les sigles de CEIP a davant, la denominació de Policia Local enlloc de Policia Municipal i el canvi de la persona encarregada de coordinar el seguiment d’aquest protocol.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics