Presenten el llibre de commemoració dels 50 anys de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El llibre, titulat “50 anys formant músics”, és un repàs dels orígens i la història d’aquesta formació musical blanenca, i ha estat escrit per l’historiador local Aitor Roger.

La presentació, feta ahir al vespre, ha servit per tancar els actes de commemoració del mig segle de vida de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, i va anar a càrrec de l’autor del llibre, l’exmúsic i fundador de l’entitat, Jordi Roig, així com actuals representants de l’entitat i el seu director actual, Jordi Sacristán.

La Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria està considerada la primera cobla infantil creada arreu de Catalunya, i el seu crerador, el pare Joaquim Alqueza, va ser distingit l’any 1996 amb la Creu de Sant Jordi per la Generalitat.

Alqueza va ser l’encarregat de potenciar les dues formacions musicals, que han anat de bracet durant aquests anys, amb la col·laboració de les famílies dels infants.

Segons destaca l’Ajuntament de Blanes, la formació ha acollit alguns membres que posteriorment farien carrera en el món musical, com el compositor i músic de tenora Jordi Molina, el pianista Carles Marigó, o els compositors internacionals Marc Timon i Josep Maria Guinart.

El llibre ’50 anys formant músics’ ha estat editat per l’Associació Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes amb el suport de la Diputació de Girona, i inclou una quantitat notable d’il·lustracions de procedència privada i també d’arxius.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics