La Policia Local de Blanes posa el focus en la detecció del consum de drogues al volant

autopista.es
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

Durant aquest mes de novembre, una vintena d’agents del cos local de seguretat blanenc han assistit a un curs d’especialització en la detecció de substàncies psicotròpiques en la conducció.

El curs va acabar ahir divendres i segons l’Ajuntament de Blanes ha servit perquè els agents tractessin diferents aspectes vinculats amb la regulació dels delictes contra la seguretat del trànsit i la salut pública.

En aquest sentit, s’han centrat en el perfeccionament a l’hora de realitzar el drogotest als conductors, així com també la planificació dels dispositius d’alcohol i drogues.

La Policia Local de Blanes ha fet aquest curs d’especialització degut al fet que molts accidents de trànsit acaben tenint el consum d’alcohol i drogues com a causa, i sovint resulten amb conseqüències greus pels efectes l’accident i també amb sancions o condemnes penals.

Altres coneixements que s’han tractat durant el curs han estat el marc conceptual, els canvis legislatius que s’han introduït en aquesta matèria, els delictes contra la seguretat del trànsit i contra la salut pública, o bé nocions de medicina forense per aprendre a conèixer i valorar els signes externs per consum de drogues.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, la part del curs duta a terme aquest novembre ha estat la teòrica, i el proper mes de desembre està previst realitzar una sessió pràctica, a través d’un operatiu de control que es farà als carrers de Blanes per identificar possibles casos de conductors que hagin consumit alcohol o drogues.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics