URGENT

Restringeixen l’horari d’una altra discoteca de Blanes per evitar els aldarulls nocturns

Compartiu aquesta història

És la mateixa mesura imposada a la Discoteca Arena, que el mes d’octubre ja va haver d’avançar l’horari de tancament a les nits per ordre de l’Ajuntament.

Ara les restriccions s’han aplicat a la Sala Vega, també situada al barri dels Pins i molt a prop de l’altra discoteca, i que per decret d’alcaldia ara haurà de tancar a les 4 de la matinada enlloc de fer-ho a les 6 del matí.

La mesura, però, no ha funcionat en el cas de la Discoteca Arena, ja que segons ha informat l’Ajuntament de Blanes la molts dels clients del local s’han dirigit a la Sala Vega, ja que aquesta no tenia fins ara cap restricció horària aplicada.

Es dóna el cas, segons un informe emès conjuntament per Policia Local de Blanes i Mossos d’Esquadra, que les dues sales formen part de la mateixa societat empresarial, i han utilitzat una estratègia de traspàs de clients d’una discoteca a l’altra quan arribava el moment de tancar, per la qual cosa la mesura no ha complert els objectius.

Segons es desprèn de l’informe, un altre factor és que els clients que sortien d’un local i anaven a l’altre no havien de pagar, ja que amb el segell de la primera discoteca podien accedir a la segona de forma gratuïta.

Un altre problema greu afegit, segons consta en l’informe, és la suspensió de l’autobús que acompanyava els joves fins a l’estació de tren quan arribava l’hora de tancar. El servei de transport es feia amb l’objectiu d’evitar els possibles comportaments incívics durant el trajecte de tornada.

Per aquesta i d’altres conclusions que han emès els cossos de seguretat que operen a la zona d’oci nocturn, l’Ajuntament de Blanes ha decidit restringir l’horari de la Sala Vega, tenint en compte que el mateix grup empresarial que controla les dues discoteques afectades per les limitacions horàries també opera altres locals d’oci nocturn al municipi.

Segons s’explica a l’informa emès per la Policia Local i els Mossos, entre principis d’octubre i principis de novembre s’han aixecat una vuitantena d’actes en aplicació de l’Ordenança de Civisme i de la Llei de Protecció i Seguretat Ciutadana, per baralles al carrer, danys al mobiliari urbà o a vehicles i furts, entre d’altres.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics