Engega la campanya solidària del Gran Recapte d’Aliments

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des d’aquest matí de divendres i fins al final de la jornada de demà dissabte, el Gran Recapte d’Aliments s’estén per establiments de tot Catalunya per recollir aliments per les persones en situació de pobresa, un sector de població que, segons el Banc d’Aliments, representa actualment un 20% de la població de Catalunya.

La iniciativa desplega vora els 30.000 voluntaris arreu de Catalunya repartits en 2.700 mercats i supermercats del territori, on s’ha habilitat punts de recollida perquè la ciutadania pugui fer les seves aportacions.

A Palafolls, el punt de recollida del Gran Recapte d’Aliments és el supermercat Consum, on des de les 9 del matí s’han obert les portes i des de llavors els 3 voluntaris que hi ha estan recaptant els aliments.

Des de l’organització de la campanya destaquen que els aliments prioritaris són l’oli, la llet, aliments infantils i conserves de peix verdura.

En aquest sentit, es busquen aquests aliments perquè tenen millor conservació, i per això es demana evitar frescos.

Una hora després d’engegar la campanya, el punt de voluntaris situat al supermercat Consum de Palafolls ja havia recollit diverses safates de productes repartides en les dues grans banyeres que hi ha.

Ho ha explicat Pepita Méndez, coordinadora del punt de recollida del Gran Recapte a Palafolls.

El punt està format per 3 voluntaris, que reparteixen bosses als clients de l’establiment perquè hi posin els productes que volen donar a la campanya.

Méndez ha explicat que la resposta de la ciutadania és majoritàriament positiva.

Enguany, la campanya introdueix un nou aspecte, com és la possibilitat de fer donacions en línia, a través del web www.granrecapte.com o a través de les pàgines web d’alguns dels comerços on es desenvolupa la campanya.

A més, aquest cop les bosses de plàstic que fins ara es repartien se substitueixen per unes de reutilitzables.

Ara fa un any, la campanya del Gran Recapte d’Aliments va aconseguir recaptar un total de 4.656.000 quilos d’aliments a tot Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics