URGENT

Atorguen 11 ajudes per l’habitatge de lloguer a Malgrat

Compartiu aquesta història
Foto: gencat.cat

Es tracta d’11.000 euros repartits en aquestes ajudes que han de servir per ajudar a persones i famílies amb dificultats econòmiques a evitar el deteriorament i la pèrdua d’habitatge.

Segons afirma l’Ajuntament de Malgrat de Mar, l’habitatge és un dels principals problemes que ha d’afrontar el municipi, degut a un preu elevat del lloguer i l’augment de persones amb dificultats per accedir i mantenir un habitatge que sigui assequible als seus ingressos.

Per tot plegat, aquest és el segon any que la regidoria d’Acció Social i Ciutadania de Malgrat ha elaborat les bases reguladores per concedir subvencions en aquest àmbit, destinades a persones i famílies amb dificultats econòmiques.

Segons informa el consistori malgratenc, els ajuts es destinen al suport en el pagament d’habitacions, lloguers, fiances i altres despeses per poder mantenir l’habitatge en condicions de salubritat i habitabilitat.

Per poder accedir a aquestes ajudes, cal no haver pogut acollir-se als ajuts que dóna la Generalitat en el mateix àmbit, i ser persones soles o famílies en situació de risc residencial per una situació d’ingressos insuficients.

Jofre Serret, regidor d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Malgrat, ha qualificat la situació de l’habitatge al municipi de “molt precària”, i diu que el consistori està “content de poder ajudar a empoderar-se a persones i famílies perquè puguin tenir un habitatge digne”.

Segons ha informat l’Ajuntament de Malgrat, durant aquest 2018, les ajudes atorgades han estat en conceptes de fiança, mensualitat de lloguer o reparacions bàsiques per millorar l’habitabilitat dels immobles.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics