URGENT

Els actes per la Marató a Palafolls arrenquen demà amb la 1a Marxa Solidària Familiar

Compartiu aquesta història

Aquest proper diumenge, la televisió pública catalana torna a posar en marxa una nova edició de la Marató, una jornada que cada any posa el focus en recaptar fons per la investigació d’una malaltia determinada.

Enguany, l’edició de la Marató es dedica al càncer, una malaltia de la qual s’han detectat més de 228.000 casos nous durant el passat 2017, segons dades de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica.

Els actes palafollencs per aquesta iniciativa solidària arrenquen ja demà dissabte amb el que serà la primera Marxa Solidària Familiar amb pujada al Castell de Palafolls.

Es tracta de la primera edició d’una iniciativa impulsada per l’escola Mas Prats i els seus alumnes, que han treballat conjuntament per poder oferir a tota la ciutadania una nova proposta per col·laborar amb la Marató.

Tot plegat arrencarà a les 9 del matí a l’Escola Mas Prats, amb l’adquisició de dorsals. Una hora més tard, a les 10, es farà la benvinguda i un sorteig de productes, gentilesa de comerços de la zona.

Uns minuts després es farà un brífing explicatiu previ a la marxa, i a dos quarts d’11 es donarà el tret de sortida d’aquesta caminada, de caràcter popular i familiar.

El recorregut serà similar al que es fa durant la celebració de les Verges Trobades de la Festa Major de Palafolls, amb una pujada al Castell.

L’objectiu de la marxa, tal i com explica Laura Duarte, directora de l’Escola Mas Prats, és ajudar a recaptar diners per la Marató tot reunint a les famílies i veïns del nostre poble i de municipis propers.

En la preparació d’aquesta 1a Marxa Solidària hi han participat de manera activa alumnes de 5è i 6è del centre, que s’han encarregat, entre d’altres, de la preparació dels dorsals. A més, en dies previs també han treballat a les aules quina és la realitat que envolta a les persones que pateixen càncer.

En parlen el Derek i l’Adrián.

Es preveu que la marxa, que tindrà dos avituallaments al llarg del recorregut, acabi pels volts de dos quarts d’1 del migdia, moment en què es durà a terme una xocolatada i un segon sorteig de productes, també amb la col·laboració dels comerços de la nostra zona.

En l’organització de la cursa hi col·labora el cos de la Policia Local de Palafolls i també l’Ajuntament.

Les activitats de demà dissabte per la Marató no s’acaben aquí, ja que a la tarda, a partir de les 6, a la plaça del Teatre comptarà es farà el Tió Solidari, organitzat per la Colla Gegantera de Palafolls, i que repartirà obsequis pels més petits del municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics