URGENT

Palafolls es concentra en contra la violència masclista

Compartiu aquesta història

El vespre d’aquest dijous, la plaça de l’Ajuntament de Palafolls va tornar a ser l’escenari d’una nova concentració de protesta contra la violència masclista.

Una trentena de persones, entre representants polítics i veïns i veïnes del poble van concentrar-se a les portes del consistori per recordar a Laura Luelmo, la darrera víctima de violència masclista a l’Estat espanyol, així com també a la resta de dones que han estat assassinades i que han patit i pateixen aquesta xacra social.

La convocatòria, feta des del grup municipal de Palafolls en Comú, va comptar amb la lectura d’un manifest. A l’inici dels parlaments, els convocants agraïen l’assistència a la gent concentrada i denunciaven la mort de Luelmo i de la resta de dones –gairebé 50– que han mort assassinades per la violència masclista arreu de l’Estat.

Durant el manifest, els convocants van voler remarcar que es viu en una societat “masclista”, on molts homes es creuen superiors a les dones.

A la vegada, es va denunciar que davant de la violència masclista es continuï culpabilitzant a les víctimes i no pas als agressors.

L’acte palafollenc va acabar amb un minut de silenci en record de Laura Luelmo i de la resta de víctimes, seguit d’un aplaudiment unànime.

Durant el 2018, un total de 49 dones han estat assassinades per violència masclista a l’Estat espanyol, i gairebé un miler en els darrers 15 anys.

Segons dades del Departament d’Interior de la Generalitat, fins el 3r trimestre del 2018 gairebé un miler de dones han hagut de ser ateses per violència masclista només en l’àmbit de la parella, i més de 2.500 en el cas de l’àmbit familiar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics