Malgrat prepara l’espai per instal·lar el nou monument d’homenatge als Brigadistes del Ciutat de Barcelona

Escultura als brigadistes a Malgrat de Mar
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Escultura als brigadistes a Malgrat de Mar

El ple de l’Ajuntament de Malgrat va aprovar ara fa uns dies la redacció del projecte de les obres que han de servir per col·locar l’escultura que està creant l’artista i activista anglès Rob MacDonald per homenatjar els brigadistes internacionals que van morir en l’enfonsament del vaixell Ciutat de Barcelona, el mes de maig d’ara ja fa 81 anys.

Els treballs de redacció del projecte –avantprojecte i projectes bàsic i executiu–, així com la direcció facultativa de les obres de construcció d’una base per a sustentar l’escultura els durà a terme l’arquitecte Jordi Ribó.

L’any es va iniciar una campanya de micromecentage per poder dur a terme l’escultura, i ara queden per fer els passos més tècnics, que han de permetre col·locar l’escultura al Passeig de Mar de Malgrat.

Són declaracions de Ricard Núñez, regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

Segons ha informat, la proposta de Rob McDonald és una escultura amb 60 figures esculpides representades cantant a bord d’un vaixell conceptual, amb un seient a la base en forma d’onades.

Aquestes figures representen els brigadistes internacionals que viatjaven al vaixell Ciutat de Barcelona, que va ser torpedinat el 30 de maig de 1937 per un submarí italià a les ordres de l’exèrcit franquista.

Segons explica Núñez, aquest escultura és “un pas més” per homenatjar a aquelles persones que van morir defensant els valors de la República.

La redacció del projecte i la direcció per construir la base de l’escultura de Rob McDonald tindran un cost de poc més de 7.000 euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics