URGENT

Incrementa la sinistralitat laboral en gairebé tots els sectors del Maresme

Compartiu aquesta història

Així ho indiquen les darreres dades trimestrals de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, que mostren com durant el tercer trimestre del 2018 els accidents a la feina han crescut tant en comparació amb el trimestre anterior com també en relació amb el mateix període del 2017.

Entre els mesos de juliol, agost i setembre d’aquest ja passat 2018 es van comunicar 955 sinistres. La gran majoria, un 99,37%, van ser pronosticats de lleus i no es va registrar cap víctima mortal.

Segons indiquen les dades recollides pel Consell Comarcal del Maresme, la sinistralitat laboral a la comarca ha afectat principalment al sector masculí, i és precisament en el col·lectiu d’homes on s’ha centrat l’increment d’accidents respecte al segon trimestre de l’any. Les dades indiquen que més d’un 67% del total de sinistres a la feina afecten treballadors homes.

Dels gairebé 1.000 accidents laborals comunicats durant els mesos de juliol, agost i setembre, el sector serveis és el que ha concentrat el volum més important –el 66%-, seguit de la construcció –el 16%-, la indústria –el 14%-  i el sector primari –el 2%. En la comparativa intertrimestral, la sinistralitat augmenta en tots els sectors econòmics excepte a la indústria, que en aquest cas registra un descens del 22%.

Les dades, si es traspassen a Índex d’incidència –que és nombre d’accidents laborals en relació a cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social– també mostren un increment al global del Maresme.

Aquest augment encara s’accentua més tenint en compte que les xifres han baixat a nivell provincial i de Catalunya. De fet, el Maresme presenta un Índex d’incidència per sobre del català i del provincial. Mentre la nostra comarca comptabilitza entorn als 935 accidents laborals per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social, la xifra es redueix a poc més de 855 en el conjunt de Catalunya i al poc més 772 en l’àmbit provincial.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics