Els propietaris del càmping Blanc d’Eivissa de Blanes impedeixen que es clausuri l’ampliació il·legal

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

Aquest dimecres al matí, dues dotacions policials, les brigades municipals i el tècnic d’Urbanisme van presentar-se a l’establiment per procedir al tancament de l’ampliació il·legal, però no van poder executar-lo.

Els propietaris del càmping van impedir que la comitiva entrés a l’establiment i procedís al tancament. Segons explica l’Ajuntament de Blanes, un treballador de l’establiment va impedir l’entrada de forma explícita al dispositiu policial, després de consultar el requeriment policial als propietaris i que aquests li ordenessin que no deixés accedir a ningú.

L’objectiu de la Policia, segons exposa el consistori, era complir amb el decret que obliga al Blanc d’Eivissa a tancar les instal·lacions il·legals. L’ordre obliga a cessar l’activitat i ús urbanístic de càmping, a precintar l’espai i a posar un tancament que el separi del sector que sí que és legal.

Un cop es va donar la negativa d’entrar a la Policia Local, el cos va comprovar que totes les portes d’accés al càmping estaven tancades i es va informar al treballador que la seva actitud podia ser constitutiva d’infracció penal per un delicte de desobediència greu a l’autoritat municipal recollida al Codi Penal.

Malgrat tot, els propietaris de l’establiment van insistir en no deixar entrar els efectius policials, i ara l’Ajuntament haurà de procedir al tancament mitjançant una ordre judicial que autoritzi l’entrada al càmping.

Fa pocs dies, es coneixia la notícia que el Blanc d’Eivissa podria estalviar-se els més d’1,3 milions d’euros de multa que li havia imposat el consistori per l’ampliació il·legal perquè havia caducat l’expedient.

Davant d’aquest fet, l’Ajuntament ja ha anunciat que incoarà de nou la multa, ja que la infracció no ha prescrit, i per tant es tornarà a imposar la sanció.

Mentre espera l’ordre judicial per entrar al Blanc d’Eivissa, l’Ajuntament també ha anunciat que té previst fer efectiu el desmantellament de la part il·legal d’un altre càmping blanenc, com és el Bella Terra, on els propietaris també van fer una ampliació en terrenys no urbanitzables.

Segons el consistori, el precinte i tancament de la part il·legal del Càmping Bella Terra es faria aquesta mateixa setmana.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics