Protecció Civil demana precaució pel fort vent avui dijous

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les condicions meteorològiques de les darreres hores han deixat un paisatge de neu i fred al Pirineu i Prepirineu, un escenari corrent en una època com l’actual.

Tot i que la neu no hagi arribat a cotes més baixes del que és habitual –només en algunes parts més elevades de comarques interiors–, hi ha un altre fenomen meteorològic que agafa protagonisme durant la jornada d’aquest dijous.

Es tracta del vent, que ha obligat a Protecció Civil a activar l’alerta el Pla VENTCAT per possibles ratxes fortes a tot el territori català.

Segons ha informat l’organisme, al llarg d’aquesta jornada es preveuen ratxes de més de 90 km/h en alguns punts, i el vent ha de tenir una afectació més gran a les comarques del quadrant nord de Catalunya.

Al Maresme, l’alerta del Servei Meteorològic de Ctaalunya se situa en perill “moderat” durant les primeres hores del dia però ho rebaixa de cara a darreres hores de la jornada.

Malgrat tot, a les comarques gironines i totes les del Pirineu i Prepirineu s’hi manté un perill moderat o alt de fortes ventades.

Per tot plegat, Protecció Civil ha demanat molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals, així com també extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure a alta muntanya pel fenomen del torb.

També es demana ser prudent arran de mar i no apropar-se a les esculleres, espigons ni passejos marítims, on les onades poden arrossegar cap a l’aigua.

Previsió del vent per aquest dijous 24 de gener – Servei Meteorològic de Catalunya

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics