URGENT

El Grup de Muntanya de Palafolls comença l’any amb una sortida al Cap de Creus

Compartiu aquesta història

L’entitat palafollenca ja té a punt una nova sortida per donar inici a la nova temporada d’excursions d’aquest 2019.

A diferència del que és habitual en el grup, aquest cop no s’anirà cap a la muntanya ni fer cap cim sinó que s’ha decidit baixar cap a al mar. Així, demà diumenge el grup muntanyenc recorrerà un tram del Camí de Ronda.

Concretament, serà el tram del camí que va de Cadaqués fins al Cap de Creus, una sortida de notable valor paisatgístic, també en aquesta època de l’any.

En aquest sentit, des del Grup de Muntanya de Palafolls es destaca la idoneïtat de fer el Camí de Ronda en qualsevol època de l’any. Si és estiu per la proximitat del mar i les platges, però més massificat turísticament, i en el cas de l’hivern amb menys bona temperatura per banyar-se –tot i que no impossible– però amb més tranquil·litat i amb més opcions per gaudir plenament de la natura.

Marc Freixa és un dels membres del Grup de Muntanya de Palafolls.

Freixa destaca que els Camins de Ronda són una opció de ruta que ofereix múltiples possibilitats al llarg de tot el litoral de casa nostra, tant al Maresme com també al llarg de tota la Costa Brava.

A diferència d’altres rutes que ha fet el Grup de Muntanya de Palafolls, com per exemple les pujades en alguns cims del territori on una mínima preparació física era una exigència a tenir en compte, la sortida d’aquest diumenge és més assequible per tots els públics.

Malgrat tot, Freixa remarca que el tram de Camí de Ronda que es recorrerà no serà planer com altres itineraris sinó que hi haurà un desnivell constant, i demana tenir-ho en compte.

L’hora i lloc de trobada del Grup de Muntanya per anar cap al cap de Creus serà, com és habitual, a les 7 del matí a l’aparcament de les escoles de Palafolls.

Precisament, la muntanya és protagonista avui al nostre municipi amb la inauguració de l’exposició “L’Home i la Muntanya, Respecte, Esforç i Superació”, que es fa a les 7 del vespre al MiD i que ofereix un recull de fotografies del concurs MontPhoto sobre la interacció que hi ha entre l’home i la natura.

 

Foto de portada: itinerannia.net

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics