URGENT

Palafolls recupera més de 16 tones de roba usada durant el 2018, un 2,5% més que l’any anterior

Compartiu aquesta història
Foto: Fundació Humana

La Fundació Humana ha presentat recentment els resultats de la recollida de tèxtil usat durant aquest darrer any a Palafolls.

Unes dades que mostren un increment del 2,5% respecte el que es recollia ara fa un any, i que es tradueix amb 16.190 quilos en total.

Segons explica la fundació, això equival a 34.300 peces de roba recuperades que tenen una segona vida després de la seva reutilització i el reciclatge.

Segons Humana, les peces recollides procedeixen dels contenidors on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzem per a donar-los una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa, segons la fundació, “un estalvi important” en les despeses de recollida i tractament dels residus urbans.

Des de l’àrea de Recollida d’Humana a Catalunya s’ha volgut agrair la feina dels municipis que promouen la recollida selectiva del tèxtil, i fan una crida a “prioritzar el factor social davant del mercantil”.

Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, els gestors autoritzats només recuperen el 8,3% de la roba que els catalans rebutgen anualment. Una xifra molt menor respecte l’objectiu del 55% fixat per la Unió Europea per al proper any per a reciclar els residus municipals.

En aquest sentit i segons explica la Fundació, el tèxtil és el tipus de fracció de recollida selectiva que més es pot aprofitar, per sobre del vidre, el paper, l’orgànica i el plàstic.

La Fundació Humana té repartits al Maresme un total de 140 contenidors on es diposita roba usada, on es recullen des de peces de vestir o calçat fins a complements i tèxtil de la llar.

Aquest material, gestionat per la fundació, passa a tenir una segona vida a través de la venda de segona mà i també impulsant programes de cooperació i ajuda social.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics