URGENT

Blanes organitza un taller de sensibilització entorn a la mutilació genital femenina

Compartiu aquesta història
Foto: Ajuntament de Blanes

Ho ha fet aquest migdia, coincidint amb la celebració, avui dia 6 de febrer, del Dia Mundial de Tolerància Zero envers aquesta pràctica.

L’objectiu, segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, era sensibilitzar als assistents sobre aquesta pràctica que suposa una violació dels Drets Humans i que afecta actualment al voltant de 200 milions de nenes i dones arreu del món, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut.

L’activitat, on han participat diversos membres del consistori, entre ell les tècniques de Polítiques Migratòries i d’Igualtat i també membres de l’àrea de Treball Social, ha servit també per fer visible el treball que es fa des de la Taula Municipal de Prevenció de la Mutilació Genital Femenina i els Matrimonis Forçats.

Durant el taller, es van donar a conèixer dades sobre l’afectació d’aquesta pràctica a Catalunya, on durant l’any 2017 es va intervenir en 132 casos de risc de mutilació genital.

Segons informa l’Ajuntament de Blanes, la intenció del taller era remarcar l’acte de violència masclista que suposa aquesta pràctica, i que és la causa de complicacions físiques, psicològiques i sexuals en les dones i les nenes que la pateixen.

Per tot plegat, la sessió va servir per treballar la necessitat de conscienciar envers aquesta pràctica, a través d’una transformació social, religiosa i cultural.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics