Tensió en la protesta contra el judici de l’1-O a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir al vespre, l’ANC i el CDR de Palafolls havien convocat una concentració de rebuig al judici contra els polítics i activistes independentistes a la plaça Major. Allà s’hi començaven a concentrar desenes de palafollencs quan es va saber que la Policia Local havia identificat un activista que estava penjant llaços grocs al centre de la vila i li havia requisat la resta de llaços que duia.

Segons explica la persona identificada,  estava penjant llaços quan la policia el va retenir, el va conduir a la caserna on li haurien requisat tot el material i l’haurien denunciat. Ho explicava ell mateix a Ràdio Palafolls un cop va sortir de comissaria.

Davant de la caserna es van concentrar un centenar llarg de persones que van penjar pancartes reivindicatives a la façana de la caserna, i quan la policia va sortir a retirar-les hi va haver moments de tensió.

Els llaços retirats anit

La Policia recorda que està prohibit alterar les senyals de trànsit i mobiliari urbà. Segons expliquen el material requisat pot ser retirat pel seu propietari i afirmen que van rebre trucades de ciutadans denuncien la col·locació de llaços pel poble. De fet alguns ciutadans ja van retirar fins a tres bosses plenes de llaços que s’havien col·locat en les principals vies de Palafolls.

La concentració, va acabar amb la lectura del manifest de la jornada en la que es demanava una vaga general el proper dia 21 i una mobilització al carrer per mostrar el malestar davant la judicialització  del dret a decidir o a mobilitzar-se. El manifest assegura que

Justament el manifest parla de l’aturada de país del proper dia 21, però també de protestes a Barcelona aquest dissabte  o a Madrid el mes vinent.

El manifest llegit ahir al Fòrum Palatiolo també demana la llibertat dels polítics i activistes, el lliure retorn dels considerats exiliats així com reivindicar el dret a decidir del poble català.

Per la protesta d’aquest cap de setmana, ERC Palafolls ha organitzat autocars pels interessats en assistir-hi, i que sortiran de davant del Palauet a un quart de 3 de la tarda.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics