El cim del Bassegoda, l’objectiu del Grup de Muntanya de Palafolls aquest cap de setmana

Foto: Joan Llosas - Viquipèdia
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’entitat palafollenca continua amb la seva activitat aquest mes de febrer amb una sortida a aquest cim situat entre la Garrotxa i l’Alt Empordà

El grup de Muntanya retorna a l’interior del territori després de passar per la costa, concretament amb l’excursió al Cap de Creus d’aquest passat gener i que va servir per inaugurar la nova temporada de sortides del 2019.

El Bassegoda, situat entre els municipis de Montagut i Oix, a la Garrotxa, i Albanyà, a l’Alt Empordà, té com una de les seves principals característiques la seva situació privilegiada.

Segons explica Marc Freixa, membre del Grup de Muntanya de Palafolls, el cim no és d’una alçada especialment excessiva –no arriba als 1.400 metres–, però el fet de no tenir cap muntanya al seu voltant fa que sigui un “mirador privilegiat” des de qualsevol orientació.

Malgrat la l’alçada de la muntanya, Freixa avisa que cal no deixar-se enganyar. Per pujar al Bassegoda, a diferència d’altres cims, s’inicia des de d’una altitud relativament baixa, i per tant s’acaba cobrint un desnivell considerable.

Tot plegat, explica Freixa, molt diferent de la darrera sortida del grup de muntanya, amb una caminada més progressiva i regular.

Per participar a la sortida, s’ha convocat als interessats a l’hora i lloc habitual, que és aquest diumenge a les 7 del matí a l’aparcament de Les Ferreries.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics