URGENT

Les urbanitzacions de Blanes comencen la recollida porta a porta

Compartiu aquesta història
Foto: Ajuntament de Blanes

Aquest dimecres ha començat de manera oficial aquest nou sistema de recollida selectiva a les diverses urbanitzacions del municipi.

Ha estat després de diverses setmanes en què s’ha estat informant als veïns d’aquestes zones sobre la implementació d’aquest nou sistema. Ha estat amb xerrades individualitzades, cartells informatius i també una sessió informativa a la Sala de Plens del consistori blanenc a principis d’aquest mes.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, en aquests darrers dies s’han estat repartint els diversos cubells de la recollida porta a porta als 660 habitatges amb què compten les urbanitzacions de Mas Guelo, Residencial Blanes, Vista-Mar, Sant Francesc i Santa Cristina.

A principis d’aquesta setmana també s’han retirat els contenidors de gran capacitat existents als carrers per la recollida d’orgànica, rebuig, envasos, paper i cartró. L’única que fracció que roman amb contenidors als carrers de les urbanitzacions és la de vidre, que en aquest cas no s’inclou a la recollida porta a porta.

També s’han distribuït els calendaris de recollida, que són diferents en funció de la urbanització, ja que en algunes d’elles es considera que hi ha temporada alta i baixa, degut al fet que la majoria d’habitatges són de segona residència.

Segons l’Ajuntament de Blanes, aquest canvi de model de recollida té per objectiu facilitar el reciclatge a la ciutadania, així com també augmentar el percentatge de reciclatge a la ciutat.

En aquest sentit, es vol assolir l’objectiu establert per la Generalitat de reciclar un 60% dels residus.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics