Els nous contenidors arriben a Sant Lluís

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Com ja havia anunciat l’Ajuntament la passada setmana, aquest matí s’han començat a substituir els contenidors antics d’escombraries del barri de Sant Lluís i, seguidament, s’han començat a instal·lar les noves àrees de contenidors de reciclatge.

Un canvi que es preveu fer entre avui i demà, però un cop estiguin instal·lats ja seran operatius i ja s’hi podrà llençar la brossa. Martí Victòria, el regidor de serveis ho explica a Ràdio Palafolls.

D’aquesta manera, a partir d’avui  es comença a implantar el nou sistema de recollida d’escombraries, basat en la concentració dels contenidors en illes completes, en les que es trobaran  sempre els 5 contenidors junts; el d’envasos, el de vidre, el de paper i cartró, el del rebuig i el de l’orgànica.

Així, a partir d’avui al barri de Sant Lluís ja no existiran els contenidors verds aïllats, sinó que només hi haurà illes de reciclatge. Amb aquesta mesura el consistori preveu augmentar la separació de residus i augmentar el reciclatge almenys fins el 60%, com marca la normativa per a d’aquí a dos anys.

El consistori va decidir implantar aquest nou sistema per fases, iniciant-se al barri de Sant Lluís i continuen en breu amb el  desplegament de les noves illes pel centre de Palafolls i Santa Maria. Un desplegament que a finals d’aquest mes o principis d’abril hauria d’estar ja finalitzat a tot el nostre municipi.

En total el consistori preveu 250 contenidors  agrupats en 50 illes de reciclatge  que donaran cobertura a tot el municipi, tot i que es podria estudiar la incorporació puntual d’alguna més si fos necessari.

Paral·lelament continuen els treballs per adequar els espais on s’han d’instal·lar els nous contenidors. En la majoria de casos, les noves illes es poden posar directament sense necessitat d’obres, però hi ha alguns casos on cal adequar l’espai, ja sigui amb una plataforma de formigó o bé per eliminar els antics contenidors soterrats del nostre municipi.

El desplegament s’ha endarrerit dos mesos entre d’altres, per l’endarreriment en l’arribada del vehicle especial que farà la recollida d’escombraries. Un camió especial que ahir mateix ja va fer un reconeixement del terreny en el que haurà de treballar a partir d’avui.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics