Els Recvll deixen desert el premi de narració

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Per primera vegada en tota la història dels Recvll el Premi de Narració Joaquim Ruyra -el més ben dotat econòmicament, amb 2.500 €-, ha quedat desert. Tot i que concorrien a aquest guardó el major nombre de treballs presentats, un total de 32, s’ha optat per no triar-ne cap per fer prevaler la qualitat, i mantenir el prestigi dels guardons blanencs.

L’acte de lliurament de premis, que enguany arribava a la 55a edició, es va fer diumenge al teatre de Blanes que acollia l’acte per quart any consecutiu.

L’acte l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Mario Ros; i el president del jurat, Vicenç Villatoro. En el seu parlament, Villatoro ha destacat que un dels grans actius dels Premis Recvll és la seva trajectòria de constància i exigència. En aquest sentit ha assegurat que això comporta una gran responsabilitat tant pels organitzadors com pel jurat.

Després dels parlaments, ha començat el lliurament de premis, que han inclòs una breu entrevista als guardonats i guardonades, així com la lectura d’un fragment de l’obra guanyadora a càrrec d’alumnes de l’Oficina de Català de Blanes. L’acte dels Premis Recvll s’ha completat amb la representació de dos fragments de ‘B de Boesia’ -una dramatúrgia escrita pel blanenc Pep-, on es citaven textos del poeta Joan Brossa.

Com a tancament de la vetllada ha pres la paraula Mònica Rabassa en representació de l’Associació Recvll de Blanes i com a membre de l’equip redactor de la revista que dóna nom als guardons, que l’any vinent complirà 100 anys. Rabassa va recordar les paraules de Jordi Ciuxart, president d’Omnium Cultural entorn a la perseverança.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics