URGENT

Últim dia per fer foc abans de la prohibició d’estiu

Compartiu aquesta història

A partir de demà ja quedarà prohibit fer tota classe de foc prop de zones forestals. Aquesta prohibició, que s’allarga fins a mitjans del mes d’octubre, té com a objectiu prevenir els incendis forestals ara que és a punt d’iniciar-se la campanya estival. El Decret de prohibició regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’arbres, així com en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat. Aquesta distància, fa que per exemple, a Palafolls estigui totalment prohibit fer foc en tot el terme municipal.

Així doncs no es poden fer focs recreatius, com ara barbacoes o calçotades, excepció que s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

No obstant això, es poden sol·licitar unes autoritzacions extraordinàries per a la realització de crema de restes agrícoles o forestals i per a focs recreatius i festes tradicionals.

Aquestes sol·licituds s’hauran de presentar amb la indicació del motiu i del lloc on s’ha de fer al registre d’entrada de l’Ajuntament per tal que la traslladi a la Generalitat, qui acabarà donant-hi el vistiplau.

Es recorda que està prohibit cremar qualsevol tipus de residu (palets, envasos, etc.) i no es tramita cap sol·licitud en aquest sentit. Aquest tipus de residus cal gestionar-los a través de la deixalleria

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics