Últim dia per fer foc abans de la prohibició d’estiu

Petit foc en un marge de Sant Genís. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A partir de demà ja quedarà prohibit fer tota classe de foc prop de zones forestals. Aquesta prohibició, que s’allarga fins a mitjans del mes d’octubre, té com a objectiu prevenir els incendis forestals ara que és a punt d’iniciar-se la campanya estival. El Decret de prohibició regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’arbres, així com en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat. Aquesta distància, fa que per exemple, a Palafolls estigui totalment prohibit fer foc en tot el terme municipal.

Així doncs no es poden fer focs recreatius, com ara barbacoes o calçotades, excepció que s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

No obstant això, es poden sol·licitar unes autoritzacions extraordinàries per a la realització de crema de restes agrícoles o forestals i per a focs recreatius i festes tradicionals.

Aquestes sol·licituds s’hauran de presentar amb la indicació del motiu i del lloc on s’ha de fer al registre d’entrada de l’Ajuntament per tal que la traslladi a la Generalitat, qui acabarà donant-hi el vistiplau.

Es recorda que està prohibit cremar qualsevol tipus de residu (palets, envasos, etc.) i no es tramita cap sol·licitud en aquest sentit. Aquest tipus de residus cal gestionar-los a través de la deixalleria

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics