Malgrat, Blanes i Calella signen el Pacte Contra la Segregació Escolar

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Síndic de Greuges ha denunciat en diferents informes  la segregació escolar que es viu en nombrosos municipis de Catalunya. En molts indrets hi ha clars desequilibris entre centres escolars segons la composició social de l’alumnat. És fàcil trobar centres amb una elevada concentració d’alumnat socialment desfavorit i altres centres amb una composició social significativament més afavorida, tot i ubicar-se en la mateixa zona.

Davant d’això i després d’anys de treball, el Síndic de Greuges, en col·laboració amb el Departament d’Educació, ha presentat el Pacte Contra la Segregació Escolar amb la voluntat de promoure polítiques de lluita contra aquesta situació des de la corresponsabilitat dels diferents actors que intervenen en l’àmbit educatiu.
Aquest dilluns s’ha fet al Parlament l’acte de signatura del Pacte Contra la Segregació Escolar, al qual s’han adherit alguns agents de la comunitat educativa i de l’arc parlamentari i institucional del país. També hi ha sonades absències, ja que la Fapac i el sindicat Ustec no han signat el pacte al entendre que busca beneficiar a l’escola concertada. Sí que hi ha més de 25 entitats de l’àmbit educatiu, així com la immensa majoria d’ajuntaments de més de 10.000 habitants, que són els que prenen part en aquesta iniciativa.

Entre aquests consistoris hi ha els de Blanes, Calella i Malgrat que han assistit a l’acte d’aquest dilluns i han signat el Pacte en un acte encapçalat el conseller d’Educació, Josep Bargalló, i el síndic de greuges, Rafel Ribó.
El document del pacte inclou 30 actuacions i 189 mesures concretes en 9 àmbits que el Departament d’Educació es compromet a implementar, en la mesura del possible, durant aquesta legislatura.

Per la seva banda, els ajuntaments que s’han adherit al pacte també assumiran durant els propers tres anys l’adopció de les mesures consensuades que pertanyin al seu marc competencial, així com els titulars dels centres concertats. Totes les propostes parteixen de la necessitat d’incrementar el pressupost en educació entorn del 6% del PIB, d’acord amb el que estableix la Llei d’Ensenyament de Catalunya.

 

Consulta el Pacte Contra la Segregació AQUÍ 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics