Un llibre recupera el Malgrat desaparegut

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Molta gent haurà gairebé oblidat com eren la fàbrica de l’aigua, l’escola ubicada a Can Campassol, les Drassanes o l’Antic Sindicat de Malgrat, avui convertit en l’aparcament de l’estació.

Aquest diumenge es presenta a l’Arxiu de Malgrat un llibre de fotografies que furga en la memòria dels malgratencs i rescata de l’oblit alguns edificis o espais d’aquesta localitat que ja han desaparegut.

Justament el llibre es diu Malgrat Desaparegut que inclou desenes de fotografies que volen recuperar com era el municipi veí dècades enrera i com pel camí han anat desapareixent indrets que ara només estan a la memòria d’alguns veïns i en fotografies d’un passat més o menys llunyà.

El recull de fotografies l’han fet 3 historiadors locals; Joan Pinya, Núria Arís i Sònia Garangou que han remanat per fons personals de malgratencs i per altres de dipositats a l’arxiu per fer aflorar aquest passat. Ho explica Sónia Garangou.

Els tres històriadors ja van fer un amplissim treball de recuperació d’imatges històriques a Malgrat ambn la publicació, fa 10 anys, del llibre l’Abans. Aquest nou llibre és més petit i bàsicament centrat en les imatges.

Diumenge, en la presentació del llibre, els autors mostraran algunes de les fotografies i també explicaran com s’ha ideat aquest recull d’imatges. Garangou també explica que serà com un homenatge a tots aquells malgratencs aficionats a la fotografia als qui s’ha d’agrair el testimoni gràfic que han deixat.

La presentació del llibre, publicat per l’editorial Efados, serà a les 12 del migdia a l’arxiu, que ha cedit algunes imatges per aquest llibre.

Imatge de les antigues escoles Ursulines a Can Campasol

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics