Portes obertes al supermercat solidari dels ajuntaments de Malgrat i Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest matí, fins les 12, s’ha pogut visitar les instal·lacions del nou supermercat solidari muntat per l’Ajuntament de Malgrat amb col·laboració amb l’Ajuntament de Palafolls i Caritas.

Es tracta d’un nou espai, situat al carrer Indústria, que donarà servei a les famílies més necessitades dels dos municipis, ja que hi podran anar a recollir aliments de primera necessitat.

Fins ara, es donaven cistelles bàsiques amb tota aquella alimentació de primera necessitat segons el nombre de membres de la unitat familiar. Ara el sistema canviarà, i cada família, segons la seva situació, tindrà un número de punts bescanviables amb aliments en aquest supermercat. Maite Gonzalez, responsable de Caritas de Malgrat, explica que el supermercat dignifica les famílies receptores, ja que no se’ls dona una cistella, sinó que ells agafen els productes que necessiten.

El supermercat té tota classe d’aliments, la majoria cedits per supermercats del municipi, com oli, pasta, galetes, alimentació per infants, conserves o llet.

El servei és conjunt entre els Ajuntaments de Palafolls i Malgrat que es van ajuntar per tal d’estalviar i unificar esforços.

Les famílies més necessitades podran anar a comprar amb els seus punts en aquest establiment a partir dels propers dies. Són però, famílies derivades pels serveis socials dels diferents municipis o per Caritas.

Xesca Torres, treballadora social de Palafolls, explica que l’any passat 62 famílies del nostre municipi van fer ús d’aquest servei en un moment o altre.

Aquest matí s’ha fet la jornada de portes obertes amb la presència de gran part del govern de Malgrat i de la regidora de Serveis Socials de Palafolls, Dolors Agüera. També hi ha sigut responsables de Caritas de Malgrat, de l’Obra Social “la Caixa” i dels Supermercats Mercadona, que han donat el mobiliari i menjar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics